بهترین وکیل کیفری تهران را نمیتوانید از لیستهای رسمی پیدا کنید. چرا که تا کنون چنین لیستی منتشر نشده. اما چیزی که مشخص است، بهترین وکیل کیفری تهران باید تجربه بسیار در پروندههایی مثل پرونده ملکی کیفری ، چک، نزاع و کلاهبرداری، هم در جایگاه وکیل خواهان و هم در جایگاه وکیل خوانده داشته باشد.
عنصر اصلی امور کیفری، جرم است و شکایت کیفری زمانی مطرح میشود که جرمی به وقوع پیوسته باشد یا شخصی تصور کند جرمی انجام شده.
به مجموعه اقداماتی که فرد برای احقاق حقوق خود، علیه تضییع کننده حق در مراجع کیفری مطرح میکند، پرونده کیفری گفته می شود.
دعوای کیفری مربوط به عملی است که برای مرتکب آن, دادگاه مجازات تعیین می کند ولی برای دعوای حقوقی دادگاه مجازاتی درنظر نمی گیرد و فقط مرتکب عمل را به دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم می سازد.
طبق قانون مجازات اسلامی هیچ عملی جرم نیست مگر اینکه قانون گذار آن عمل را تحت عنوان جرم شناخته باشد و برای آن مجازات در نظر گرفته باشد. یعنی در قانون مشخص شده است که در چه شرایطی می توان به عملی، عنوان یکی از جرایم دعاوی کیفری خاص را داد. مانند قتل، کلاهبرداری، خیانت در امانت، جعل، فحاشی، توهین و…
در واقع، جرم، فعل یا ترک فعلی است که به موجب قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد. جرم در صورت اثبات با مجازاتهایی مانند حبس، شلاق، جزای نقدی و... همراه است.
برخی از جرائم فقط با شکایت شاکی قابل تعقیب و رسیدگی هستند که در قانون به آنها جرائم قابل گذشت میگویند.
اکثر جرائم بدون شکایت شاکی نیز قابل تعقیب کیفری است. این دسته را قانون گذار جرائم غیر قابل گذشت نامگذاری کرده است.
جرایم کیفری معمولاً در دادسرا مطرح می شود و بعد از مراجعه مکرر به کلانتری و دادسرا و انجام تحقیقات لازم دادسرا قرار منع تعقیب یا مجرمیت برای مرتکب صادر میکند و در صورت قرار مجرمیت پرونده به دادگاه ارسال شده و رسیدگی برای صدور حکم ادامه پیدا خواهد کرد. به همین منظور بهرهمند شدن از مشاور حقوقی کیفری یا وکیل کیفری در جرایم کیفری اهمیت بسزایی دارد.
برای مطرح کردن شکایت افراد میتوانند شخصا اقدام کرده یا از وکیل دادگستری مدد بگیرند.
همچنین متهم میتواند شخصا از خود دفاع کرده یا با کمک وکیل این امر مهم را انجام دهد. البته در قانون آیین دادرسی کیفری، برای دفاع از بعضی جرائم حضور وکیل الزامی است.
در جرائم موضوع بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده (۳۰۲) این قانون، جلسه رسیدگی بدون حضور وکیل متهم تشکیل نمیشود. این بندها شامل موارد زیر میشوند:
همچنین در مرحله تخقیقات در دادسرا نیز در جرایم مستلزم مجازات سلب حیات و حبس ابد حضور وکیل دادگستری الزامی است.
در جرایمی که مجازات آن سلب حیات یا حبس ابد است، چنانچه متهم اقدام به معرفی وکیل در مرحله اول یعنی در دادسرا ننماید یا امکان مالی برای استخدام وکیل را نداشته باشد دادگاه اقدام به اخذ وکیل تسخیری میکند.
چنانچه متهم، خود وکیل معرفی نکند یا وکیل او بدون اعلام عذر موجه در دادگاه حاضر نشود، تعیین وکیل تسخیری الزامی است و چنانچه وکیل تسخیری بدون اعلام عذر موجه در جلسه رسیدگی حاضر نشود، دادگاه ضمن عزل او، وکیل تسخیری دیگری تعیین میکند.
حق الوکاله وکیل تسخیری از محل اعتبارات قوه قضائیه پرداخت می شود.
از این رو لازم است هنگامی که قصد اقامه دعوا داریم ، بدانیم عنوان جرمی که قصد شکایت کیفری از آن را داریم چیست تا احتمال بروز اشتباه و اتلاف وقت و هزینه به حداقل برسد. از این رو اهمیت حضور بهترین وکیل کیفری تهران به خوبی از تاکید قانون قابل تشخیص است. این امور به دلیل حساسیت جامعه به پرهیز از تضییع حق و برقراری عدالت بسیار حائز اهمیت است.
وکیل کیفری کسی است که در اموری که نیاز به اقامه دعاوی کیفری باشد مانند سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جعل، استفاده از سند مجعول و… به فعالیت می پردازد.
برای تنظیم طرح شکایت، تعیین نوع شکایت و بررسی زمان طرح شکایت و اینکه اوراق مربوطه از جمله لایحه دفاعیه، اظهارنامه، شکواییه چگونه و چه موقع تنظیم شود نیاز به یک وکیل متخصص کیفری می باشد.
در جرایم کیفری به طور معمول می توان حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی کرد و در جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری یک است از جمله قصاص نفس، اعدام، حبس ابد، قطع عضو، جرایم سیاسی و مطبوعاتی و… می توان حداکثر سه وکیل معرفی نمود و در مرحله تحقیقات مقدماتی یک وکیل معرفی نماید.
بهرمند شدن از وجود وکیل کیفری و یا تیم کیفری در خصوص دعاوی کیفری نه تنها حائز اهمیت است بلکه باعث می شود بهترین دفاع و نتیجه ممکن نیز حاصل گردد به این دلیل که طرح شکایت، نوع شکایت، زمان طرح شکایت و اینکه اوراق مربوطه از جمله لایحه دفاعیه، اظهارنامه، شکواییه به چه نحوی باید تنظیم بشوند بسیار میتوانند سرنوشت ساز باشند.
اهمیت حضور وکیل متخصص کیفری به خوبی از تاکید قانون قابل تشخیص است. این امور به دلیل حساسیت جامعه به پرهیز از تضییع حق و برقراری عدالت بسیار حائز اهمیت است.
وکیل متخصص تسلط کامل به قوانین مرجع و همچنین قوانین خاص دارد. او با به روز نگاه داشتن اطلاعات خود و همچنین دفاع از پروندههای متعدد کیفری تجربه و تبحر کافی در دفاع از پرونده و احقاق حق موکل خویش دارد.
یک وکیل کیفری متخصص ، حتی در فرض مجرم بودن موکل نیز میتواند با استفاده از قوانین مناسب در زمان مناسب به هرچه کمتر شدن مجازات موکل یا تبدیل آن به مجازات متناسب به حال مجرم، کمک کند. در واقع هنر وکیل کیفری در دفاع جایی مشخص میشود که با دقت و هوش خود بتواند بهترین نتیجه را برای فردی که جرم را انجام داده است به ارمغان آورد.
امروزه با الکترونیک شدن امور، اعتبار سنجی پروانه وکالت هم به صورت اینترنتی و در لحظه ممکن شده. تنها کافیست وارد پورتال کانون وکلای دادگستری به نشانی icbar.ir شوید و نام وکیل را وارد کنید تا از وکیل بودن او مطمعن شوید.
▲ جستجو کنید ▲