بهترین وکیل انحصار وراثت تهران کیست؟
امور ارثی با توجه به شرایطی مثل همکاری دیگر وراث، گاه میتواند بسیار ساده و گاه میتواند بسیار سخت باشد. با این حال دریافت گواهی انحصار وراثت، با وجود پیچیدگی هایی که دارد، بدون حضور بهترین وکیل انحصار وراثت تهران هم ممکن است. اما این مسیر بدون راهنمایی وکیل ممکن است به کندی طی شود. همچنین معمولا افراد پس از فوت عزیزانشان شرایط روحی مناسبی ندارند. با توجه به این موارد دریافت مشاوره حقوقی از بهترین وکیل انحصار وراثت تهران از اولین اقداماتیست که باید انجام داد. بهترین وکیل انحصار وراثت تهران شخصیت که تجربه پروندههای ارثی در شرایط عدم همکاری دیگر وراث را داشته باشد. چرا که پس از طی چنین پرونده ای، وکیل با شرایط سخت و پیچیدهای که ممکن است پیش بیاید آشنا میشود.
چرا باید گواهی انحصار وراثت بگیریم؟
افراد برای تمامی مراحل تقسیم تا فروش اموال مربوط به ورثه به گواهی یا تصدیق انحصار وراثت (یا همان حصر وراثت) نیاز دارند. وارث بعد از فوت متوفی به فروش یا انتقال ماترک نیازمند میباشد و برای این امور وجود گواهی حصر وراثت از اولین اقدامات است. ادارات دولتی بدون گواهی انحصار وراثت فرد را جزو وراث محسوب نمیکنند و به همین منظور برای انجام امور اداری دولتی مرتبط با حصر وراثت، گواهی انحصار وراثت الزامی بوده است و مراجعه کننده بدون آن نمیتواند اثبات کند که جزو وارثین متوفی است یا خیر.
انحصار وراثت به چه معناست؟
هنگامی که شخصی فوت کند باید ورثه متوفی تعیین گردد تا بتواند با تعیین سهم الارث افراد، ارث را تقسیم بندی و برای ماترک تعیین تکلیف گرد. این امور تشریفات خاص اداری و قانونی که به آن انحصار وراثت میگویند و تا پایان دریافت گواهی یا تصدیق انحصار وراثت ادامه دارد.
گواهی حصر وراثت چیست؟
در نتیجه انجام تشریفات اداری و حقوقی جهت انحصار وراثت، رایی صادر میشود که آن را تصدیق یا گواهی حصر وراثت مینامند.
در تصدیق انحصار وراثت چه اطلاعاتی قید میشود؟
در گواهی انحصار وراثت ، تعداد وراث، مشخصات آنها، میزان سهم هر ورثه و اطلاعات متوفی قید میشود ولی اموال در آن درج نخواهد شد بنابراین در این مرحله مالیاتی اخذ نمیگردد.
گواهی انحصار وراثت نامحدود و محدود به چه معناست؟
گواهی انحصار وراثت به دو نوع گواهی انحصار وراثت نامحدود و محدود تقسیم میگردد. اگر ارزش ماترک متوفی از ۳ میلیون تومان کمتر باشد، اخذ گواهی انحصار وراثت محدود کافی است. اما اگر اموال غیر منقول و منقول جزو دارایی متوفی باشد، اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود الزامیست.
تفاوت گواهی حصر وراثت نامحدود و محدود چیست؟
هزینه دریافت این دو گواهی یکسان میباشد. تنها تفاوتی که میان گواهی حصر وراثت نامحدود و گواهی حصر وراثت محدود وجود دارد زمان صدور آنها میباشد.
آیا برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید در روزنامه آگهی داد؟
به منظور صدور گواهی انحصار وراثت محدود ، به انتشار آگهی در روزنامه نیازی نمیباشد. اما برای صدور گواهی انحصار وراثت نامحدود ، دادگاه در روزنامه آگهی انتشار میدهد که اگر فردی اعتراض دارد، تا آن تاریخ مراجعه کند و اعتراض خود را تحت عنوان ورثه مطرح نماید. اگر یک ماه از منتشر نمودن آگهی گذشته باشد و کسی اعتراض نکند، گواهی صادر میگردد.
چه اشخاصی میتوانند صدور گواهی انحصار وراثت را درخواست کنند؟
به طور معمول، یک یا چند نفر از ورثه میتوانند صدور گواهی حصر وراثت را درخواست کنند. به موصی له، وصی و طلبکار متوفی نیز، این امکان داده شده است.
موصی له: هر کسی که متوفی به نفع او وصیت کرده باشد را موصیله مینامند.
وصی: کسی که از سوی متوفی مامور اجرای وصیت شده باشد را وصی میخوانند.
برای اخذ گواهی حصر وراثت چه مدارکی لازم است؟
مدارک لازم برای گواهی انحصار وراثت به شرح ذیل میباشد:
۱. گواهی فوت
۲. شناسنامه متوفی
۳. شناسنامه تمام وراث
۴. استشهادیه انحصار وراثت
۵. عقدنامه یا رونوشت (در صورت وجود)
۶. وصیت شخص فوت شده (در صورت وجود)
۷. گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی ـبرای متوفیانی که قبل از سال ۹۵ تا به امروز هیچ اقدامی نکرده اند)
۲. استشهادیه محضری
چگونه برای مراحل حصر وراثت باید گواهی فوت دریافت کرد؟
بعد از فوت برای هر شخصی گواهی وفات از اداره ثبت احوال صادر میگردد که هنگام خاکسپاری به اطرافیان متوفی تحویل میدهند. اخیرا گواهی فوت در شهرهای بزرگِ ایران، به صورت الکترونيکي و از طریق سامانه درخواست گواهی فوت اخذ میشود. شما میتوانید با کلیک روی لینک مقابل راهنمای کامل مراحل دریافت گواهی فوت را مطالعه فرمایید.
آیا قید وجود عقدنامه در فرم وفات لازم است؟
در فرم وفات اگر عقدنامه دائم یا طلاق نامه ای باشد میتوانید به عنوان مدرک در فرم قید کنید و در صورت موجود نبودن مدارک فوق، با مراجعه به دفتر ازدواج میتوانید آنها را بیابید.
اگر شناسنامه تمام وراث موجود نبود باید چه کرد؟
اگر ورثه به هر دلیلی مخالفت کند، نمی تواند مانع رسیدگی و صدور گواهي انحصار وراثت شوند. ممکن است به دلایل گوناگون، مانند خارج از کشور بودن وراث و یا عدم علاقه برای همکاری، دسترسی به مدارک هویتی ایشان امکان پذیر نباشد، در این صورت، طی تقاضای ذی نفعان، شورای حل اختلاف از اداره ثبت احوال، در این رابطه استعلام میگیرد. پس عدم همکاری وراث آسیبی به روند پیگیری نمیزند.
آیا برای دریافت گواهی انحصار وراثت گواهی اظهارنامه مالیاتی نیاز است؟
برای اشخاصی که تا قبل از سال ۱۳۹۵ فوت کرده اند، گواهی اظهارنامه مالیاتی واجب میباشد ولی این قانون برای متوفیان بعد از سال ۱۳۹۵ ضرورتی ندارد.
استشهادیه محضری حصر وراثت چیست؟
به منظور تهیه فرم فوق، اشخاص میتوانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی با شهودی که معمولا ۳ نفر میباشند، ضمن تکمیل مشخصات براساس آن گواهی امضا از شهود اخذ، و فرم را دریافت نمایند. لزومی به اعلام کدملی وراث در فرم وفات نمیباشد.
پس از تکمیل مدارک لازم برای گواهی انحصار وراثت چه اقدامی باید صورت گیرد؟
در ابتدای امر، وراث بعد از تکمیل و تهیه تمامی مدارک فوق الاشاره با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی، دادخواستی مبنی بر صدور گواهی انحصار وراثت تنظیم مینمایند که در ادامه آن شورای حل اختلاف، یک ماه بعد از انتشار آگهی روزنامه، گواهی حصر وراثت را صادر مینماید.
کدام مرجع برای صدور گواهی حصر وراثت صالح است؟
مراجع صلاحیت دار برای صدور گواهی حصر وراثت تنها شورای حل اختلاف است که؛ آخرین محل اقامت متوفی در آن محدوده بوده باشد.
آیا میتوان به گواهی انحصار وراثت صادر شده اعتراض کرد؟
اعتراض به گواهی ارث ممکن است و افرادی که به مفاد این گواهی اعتراضی دارند و صحت آن را قبول ندارد، میتوانند آن را مطرح کرده و اقدامات لازم، جهتِ پیگیری را انجام دهند. اعتراض معمولا در شرایطی به وجود میاد که نام یکی از ورثه در گواهی ذکر نشده باشد و یا فردی نسبت به سهم الارث خویش، معترض باشد.
چه اشخاصی میتوانند به گواهی انحصار وراثت صادر شده اعتراض کنند؟
اعتراض از جانب دادستان یا افراد ذی نفع ممکن میباشد. به طور مثال؛ اگر برای یکی از ورثهی محجور، قیمی تعیین نشده باشد، در این صورت امکان اعتراض وجود دارد.
آیا بدون حضور وارث میتوان گواهی انحصار وراثت دریافت کرد؟
در شرایطی که موکل غایب باشد و هیچ نشانه ای از او در دسترس نباشد، وکیل انحصار وراثت با ارائه دادخواست از جانب ورثه وی، میتواند دادخواستی مبتنی بر تقسیم ارث به طور موقت به دادگاه ارائه نماید. اگر دو سال تمام از آخرین خبر راجع به غایب ورثه گذشته باشد، وکیل میتواند از دادگاه درخواست کند که دارایی غایب به تصرف آنها سپرده شود. دادگاه پس از وصول درخواست نامه، با حضور دادستان و درخواست کننده به دلائل درخواست، رسیدگی خواهد کرد و نیز راجع به اقامتگاه غائب و تاریخ غیبت و معلوم نبودن محل او بازجویی لازم نموده و در صورت احراز صلاحیت درخواست کننده آگهی مشتمل بر درخواست نامبرده و دعوت اشخاصی که از غایب اطلاعی دارند برای اظهار اطلاع به دادگاه ترتیب میدهد.
چرا باید پرونده خود را به بهترین وکیل انحصار وراثت تهران بسپارم؟
در شرایطی که مراحل حقوقی اخذ تصدیق انحصار وراثت توسط وکیل مربوطه صورت گیرد، وکیل انحصار وراثت میتواند اموال متوفی را شناسایی و معرفی نماید و میزان سهم الارث هر شخص را از ماترک متوفی تعیین کند. با اختیار کردن بهترین وکیل انحصار وراثت تهران ، موکلین به نسبت گذشته احتیاجی به حضور به مراجع قضایی و پیگیری های پرونده جهت دریافت گواهی انحصار وراثت به شکل حضوری نخواهند داشت. در صورت توافق، بهترین وکیل انحصار وراثت تهران میتواند سهم هر یک از وراث را به دیگری فروخته و مبلغ ریالی معادل آن را به موکل خود پرداخت نماید.
آیا صدور گواهی فوت به صورت غیر حضوری ممکن است؟
بله. جهت دریافت گواهی فوت به صورت الکترونیک کافیست به سامانه Death.sabteahval.ir مراجعه کنید. (جهت ورود به سامانه روی نشانی الکترونیکی آن کلیک کنید.)
انحصار وراثت یا تقسیم ارث متوفی نیازمند پیگیری موضوع از مراجع قانونی و طی شدن مراحل قانونی است. با توجه به پیچیدگی فرایند انحصار وراثت، کمک گرفتن از وکیل انحصار وراثت میتواند راهگشا باشد.
به گزارش کاماپرس، انحصار وراثت به معنای تعیین وراث متوفی و میزان سهم هر کدام توسط مراجع دارای صلاحیت قضایی است که بخش مهمی از دعاوی و اختلافات میان وراث را نیز شامل میشود؛ از این رو کمک گرفتن از وکیل انحصار وراثت تهران یا شهرهای دیگر که از قوانین و مقررات ارث، فرایند انحصار وراثت و صدور گواهی، قوانین امور حسبی و امثال آن آگاهی دارد، موجب کوتاه شدن پروسه انحصار وراثت و جلوگیری از ایجاد اختلاف و بروز تنش و اضطراب بین ورثه میشود.
در این گزارش، فرایند انحصار وراثت و چگونگی انتخاب بهترین وکیل انحصار وراثت تهران بررسی شده است.
انحصار وراثت چیست؟
پس از فوت هر فردی، اموال به جا مانده از او یا همان ماترک مطابق با قوانین ارث در میان وراث تقسیم میشود که برای این منظور ابتدا باید ورثه، یعنی افرادی که از فرد متوفی ارث میبرند و همچنین میزان سهم هر یک از آنان مشخص شود. انجام این کار و رسیدگی به آن توسط مراجع قانونی ذی صلاح و با رعایت تشریفات قانونی صورت میگیرد که به این فرایند، انحصار وراثت گفته میشود.
پس از انجام فرایند انحصار وراثت و تایید آن از سوی دادگستری و مراجع قانونی، تصدیقنامهای با عنوان گواهی انحصار وراثت برای وراث صادر میشود. انحصار وراثت برای به رسمیت شناخته شدن وراث در ادارات، ارگانهای دولتی و شهرداری ضروری بوده و فروش اموال متوفی بدون گواهی انحصار وراثت امکانپذیر نیست.
اطلاعات مهم درباره انحصار وراثت
1- مرجع رسیدگی: براساس قانون، مرجع رسیدگی و صدور گواهی انحصار وراثت، شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی در ایران است.
2- مدارک لازم برای رسیدگی: مدارک ضروری برای انحصار وراثت شامل گواهی فوت متوفی، کارت ملی و شناسنامه متوفی، کارت ملی و شناسنامه همه وراث، عقدنامه متوفی، استشهادیه انحصار وراثت و وصیت نامه متوفی است.
3- انواع گواهی انحصار وراثت: گواهی انحصار وراثت به دو صورت محدود (برای فردی که اموالی نداشته) و نامحدود (برای فردی که از خود اموالی به جا گذاشته است) صادر میشود. تنها تفاوت این دو گواهی در عدم نیاز به انتشار آگهی در گواهی انحصار وراثت محدود و کوتاهتر شدن فرایند صدور آن است.
آیا برای انحصار وراثت به وکیل نیاز است؟
گرفتن وکیل برای انحصار وراثت و تقسیم ارث از نظر قانونی الزامی نیست و وراث میتوانند خودشان هم این کار را انجام دهند؛ با این حال، فرایند انحصار وراثت نیازمند برخورداری از تخصص و دانش کافی در حوزه ارث و آشنایی با روند اداری و قضایی آن است. به عنوان مثال، ابتدا باید درخواست صدور گواهی با تمام جزئیات شامل وراث متوفی به صورت کتبی تحویل شورای حل اختلاف شده و سپس لیستی از تمام اموال متوفی به همراه وصیتهای وی ارائه شود. ضمن اینکه تکمیل فرمهای مربوطه، پرداخت هزینه چاپ آگهی، دعاوی و اختلافات پیش آمده در حین انحصار وراثت، همگی از مواردی است که بدون کمک گرفتن از وکیل انحصار وراثت تهران یا شهرهای دیگر میتواند دشوار و زمانبر باشد.
آشنایی با وکیل انحصار وراثت
پروندههای انحصار وراثت، بخش مهمی از دعاوی و پروندههای خانوادگی و مالی در محاکم قضایی را تشکیل میدهند. با توجه به تعدد و پیچیدگی قوانین ارث، بار مالی سنگین این دعاوی، ادعای متعدد وراث درباره سهم خود و تعیین تکلیف تقسیم ارث نیازمند بهرهمندی از تخصص بهترین وکیل انحصار وراثت است.
وکیل انحصار وراثت تهران همان وکیل دادگستری است که به صورت کاملا تخصصی در حوزه ارث و انحصار وراثت فعالیت کرده و علاوه بر آگاهی کامل از قوانین ارث، امور حسبی و رویههای قضایی در این زمینه تجربه کافی نیز دارد.
هزینه وکیل انحصار وراثت
بسیاری از افراد برای کاهش هزینههای خود از گرفتن وکیل امتناع میکنند و این در حالی است که هزینه وکیل انحصار وراثت در مقایسه با هزینههای ناشی از شکست در دعاوی ارث بسیار ناچیز است. هزینه وکیل انحصار وراثت به طور کلی در دو دسته قابل بررسی است.
حقالوکاله: بخشی از هزینه وکیل انحصار وراثت تهران یا شهرهای دیگر شامل حقالوکاله یا همان دستمزد است که با توجه به فاکتورهای متعددی همچون نوع پرونده، شفافیت و پیچیدگی آن، در دسترس بودن مدارک، همکاری وراث، مدت زمان رسیدگی و امثال آن متغیر بوده و براساس توافق وکیل و موکل تعیین میشود.
هزینههای رسیدگی پرونده: بخش دیگر هزینههای دریافتی از سوی وکیل انحصار وراثت تهران شامل هزینههای رسیدگی به پرونده و طی مراحل اداری آن مانند دریافت هزینه گواهی فوت، ثبت دادخواست انحصار وراثت، هزینه نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، هزینه اداره مالیات و سایر موارد است.
برای دادن وکالت به وکیل انحصار وراثت چه باید کرد؟
درباره انعقاد وکالت با وکیل انحصار وراثت تهران یا شهرهای دیگر چند نکته قابل توجه است. اولا آنکه اعطای وکالت به وکیل انحصار وراثت نیازی به حضور در محضر نداشته و وکلای دادگستری دارای وکالتنامه هستند که با درج جزئیات، اختیارات وکیل، حقالوکاله و دیگر شرایط در آن و امضای دو طرف وکالت معتبر است. دومین نکته آن است که نیازی به اعطای وکالت از سوی تمام وراث به وکیل انحصار وراثت تهران یا سایر شهرها نبوده و اقدام یک ورثه یا یک ذی نفع برای معتبر بودن وکالت کافی بوده و گواهی انحصار وراثت صادره توسط همه وراث قابل استناد است.